Sunday, 10 July 2011

immpossible

                                           versi maadi jane . baru 11 tahun . bakat besar aku kira

ini versi shontelle . penyanyi asal

lyrics : 

I remember years ago 
Someone told me I should take 
Caution when it comes to love 
I did, I did------- 

And you were strong and I was not 
My illusion, my mistake 
I was careless, I forgot 
I did 

And now when all is done 
There is nothing to say 
You have gone and so effortlessly 
You have won 
You can go ahead tell them 

Tell them all I know now 
Shout it from the roof tops 
Write it on the sky line 
All we had is gone now 

Tell them I was happy 
And my heart is broken 
All my scars are open 
Tell them what I hoped would be 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 

Falling out of love is hard 
Falling for betrayal is worst 
Broken trust and broken hearts 
I know, I know-------- 

Thinking all you need is there 
Building faith on love and words 
Empty promises will wear 
I know, I know-------- 

And now when all is gone 
There is nothing to say 
And if you're done with embarrassing me 
On your own you can go ahead tell them


Tell them all I know now 
Shout it from the roof tops 
Write it on the sky line 
All we had is gone now 

Tell them I was happy 
And my heart is broken 
All my scars are open 
Tell them what I hoped would be 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible! 
Ooh impossible (yeah yeah) 

I remember years ago 
Someone told me I should take 
Caution when it comes to love 
I did 

Tell them all I know now 
Shout it from the roof tops 
Write it on the sky line 
All we had is gone now 

Tell them I was happy 
And my heart is broken 
All my scars are open 
Tell them what I hoped would be 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 

I remember years ago 
Someone told me I should take 
Caution when it comes to love 
I did..........
p/s : lagu nih bnyak makna, motivasi :)

Saturday, 9 July 2011

layakkah ?

aku pn nak bahagia , mcm org lain . aku pn ada hati
aku pn ad perasaan . 
aku nk rasa bhgia . 
aku dh puas terseksa
aku nak hidup dgn kasih syg
aku nk bahagia mcm org lain . 

Friday, 8 July 2011

BERSIH

            
"esok aku n sepupu2 akan menyertai 
gotong royong memBERSIH rumahh baruu . xsaba . " :)



p/s : short entry, sb aku xnk komen pape
psl BERSIH .

menghitung harii .

menghitung harii, detik demi detik ..

aku menghitung hari untuk satu majlis ..majlis yg paling bersejarah dln fmily aku . n buat kakak aku .. 
16/7/2011 . akan berlangsungnya majlis perkahwinan kakak aku . dlm hati ada excited . tapi ada rasa berat jgkk . hmmm . excited sbb akan dpt abg ipar kot . huhuhu . tp bnyk yg berang sebenarnya . aku nk list kan lahh .

>kakak aku dah akan jadi wife org, xboley laa nk gila2 ngn aku lagi . 
>dh xboleyy nk tdo 1 katil ngn akak aku . 
>xboleyy dh nk cite2 n potpet ngn dye sblm tdo . 
>xboley daa nk men baling2 bantal bila bangun tdo .
>xboleyy dh nk ajak dye g jln2 . 
>xboleyy dah nk pau dye bnyk2 mcm sblm ni . 

ntah knp aku rasa beratt sgt hati bile tggu hari 2 . dye lah satu2ny kakak aku . bile ad mslh, aku akan cite kat dye, bile ad berita gmbira dye org pertama akan taw .hmm .pasni apeee ponn xboleyy . :(
tp xpelah. aku sentiasa doakan kebahagiaan dye dgn pilihan haty dye untuk selamanya .


p/s: kak, kalo mu bace post ni, jgn gelak pulak . ikhlas dari hatii wooo . yg penting, I LOVE YOUU more lahhh . :)

Wednesday, 6 July 2011

interest ke ?

bolasepak memang dh sinonim dgn hidup kia semua . tapi bukan dgn aku dulu . aku dulu mmg xde minat lagsung nak tgk bola ke, nk hfl name pemain mesia aku xingat, ni kan nk hafal name pemain MU,CHELSEA,LOVERPOOL . mmg hampehhh . yg aku taw,david beckham, aidil zafuan& zaquan adha. tu pn aku taw name je. aku mne ade nk amek taw dorg men posisi mane. hahahha . tapi xmustahil lah kan, aku ni prmpuan. tapi sejak piala dunia tahun lepas, aku dh jadi gila bola. ntahh knp . mgkin virus dari ex fasilitator aku kot . dye housemate bestie aku. tiap2 ari kot mase tu dye ckp pasal bol . tp aku still blurr . org tgk bola, bersorak, aku pn bersorak . hahhaaha . tapi minat yg mendalam nk tengok bola berputik masa liga FA baru2 ni . yg TERENGGANU vs KELANTAN tu lah kan . mase tu aku mmg excited nk tgk bola . sampaikan masa daudsu jaringkan gol sendiri tu aku sorang je yg bersorak . terus ayah ngn mak aku gelakkan aku . hahhaha . tp mase tu aku xkire, yg pnting team trggnu dh ad gol, so ad peluang nk jadi juara.  aku pn duk bertepek dpn tv tuh smpai la game hbs . 


minat nk tengok bola dh mkn berkobar2 . nama pemain malysia pn aku dh dpt hafal . tp aku still xtaw posisi dorg, yg aku taw safiq rahim as kapten psukan . hahahaha . MALAYSIA dah dpt pegi pusingan ke 2 kelayakan piala dunia . aku hrp team mesia dpt harumkan nme mesia di persada dunia dgn melayakkan diri ke piala dunia nnti . 


chiyokk2 team mesia . 

p/s : mood  : baru je tgk perlawanan selangor vs perak
yg penting, tgnu naib jihan liga super . 
TERENGGANU NELANGG !!

mood .

mood,boley dikatakan situasi haty . ada org mood nya mudah sgt berubah . mcm aku lah kot . hehehe. aku mmg sng nk brubah mood .kdg2, bile aku hppy, mudah je aku nk sedih balik . kdg2 aku xphm jgk dgn situasi haty aku nih . org ckp, aku ni org yg terlalu sensitif dan aku xpernah nafikan.. sbb mmg aku sensitif ..sensitif dgn persekitaran . bile aku tgk cite pn aku mudah je nangis . wlaupn aku xla mghyti sgt cite 2 . tp xpelaa . sensitif 2 bagus kot pada pndpt aku . 


pnjg pulak penerangan awal . hahhaha . sbnrny, aku dlm mood jiwa kacau nih . xtaw knp . tp bile aku tgh bermoOd cmnih, aku lyn lagu2 cm kat ats nih . layann . :)

adiOss .

p/s : rindu my cik muncet . <3 :)

Tuesday, 5 July 2011

Masih, masih , masih .


kadangkadang kite xpernah jangka ape yg akan berlaku dlm khidupan seharian kite . kite xpernah menyagka, disebalik keceriaan kita hari ni akan jadi kedukaan kte esok hari . atau mungkin kite akan terus dgn keceriaan tu ? tentu kite pernah dengar org akn berkata . 




"jangan happy sangat, nanti akan menangis " 




aku selalu mengalami perkara ni .pernah aku happy, then xsampai 2,3 minit, aku dh menngis . kehidupan kite memang slalu di luar jangkaan . kalau dulu aku bercita2 untuk menjadi seorang peguam, untuk menuntut bela bagi yang xbersalah, atau menuntut hak bagi mangsa, namun skrg semua tu hanya tinggal impian . aku pernah ditepatkan dikelas syariah, mak ckp, kat situ permulaa cita2 aku. tapi entah knp, bila aku ditawarkan bagi program engineering, aku xberfikir panjang, aku terus terima . aku sgt seronok bila dpt pegi ipt . tp kegembiraan tu xlame, aku gagal . aku gagal untuk menjadi seorang pelajar engineering . aku failed . then, smpai skrg aku masih menangis, sbb aku masih xde hala tuju. kawan2 aku dh nak habis belajar, aku masih terkontang-kanting membentuk semula perancangan hidup aku . 
tapi org cakap 


"untk berjaya, toleh sikit shaja kebelakang untuk melihat sejauh mane kegagalan kita dimasa lalu, jadikan itu pengajaran, slpas tu, jangan toleh lagi, sbb masa depan masih luas dan panjang perjalanannya . "


aku pernah menyesal dengan jalan yg aku pilih, tapi ex-roomates aku pernah text kata2 yg sangat memberi kesan untuk aku. katanya


" saat kita menangis kerana tidak mempunyai sepasang kasut, ada yg menangis kerang xmempunyai sepasang kaki . " 


sungguh mendalam dan sungguh bernas . aku jadi lebih bersemangat untuk hadapi masa depan . tapi apa pun, aku tetap chill . sbb aku ad pemberi semangat dan pendorong aku . 


mereka ialah .






ibu, kasihmu ke syurga . :')
ayah, kasihmu sepanjang masa . :)




kakak, kaulah ilhamku . :)
sepupu2ku, korang semua pelengkap hidupku . menceriakan hidupku .
:')


my big family, semua bersatu demi kebahagiaan bersama . :)
siti zaharah khalid , kau shabat & kawan yang sentiasa memahami :)




amalia izzati & nurul akmal , korang menceriakan hidupku .


terima kasih YA ALLAH kerana mengurniakan mereka semua untuk menjadi pelengkap hidupku . :)





wajah baru, cara baru

bismillahirahmanirrahim . 

Bermula saat ni, alhamdulillah aku akan menjadi seseorg yg lebih aktif berblogging . 
entah knp, tbe2 hati ni jadi berkobar2 untuk kmbli ke dunia blog . mungkin untuk meluahkan kesemua ketdakpuasan hati . atau mungkin aku memang bernaluri untukmenulis ape yg aku rase . ntah , aku sendiri pn konfius . wlaupn dulu aku berblogging,tp traffic aku xde la mcm kawan2 blog yg len . tp aku ad azam baru, aku nk berblog untuk kepuasan diri . :)