Monday, 15 August 2011

hatimu milikku nera af9 (:


Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu
Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku
[*]
Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu
[**]
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu
Kan kuabadikan dikau
Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kan kucoretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini
Ulang [*][**]
Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku
Ulang [*][**]
Aku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Dalam hidupku ini

blog .

bukan senang nak jadi blogger , bkn senang nk jaga blog . ada yg berblogging just nk cari populariti . ad yg saja nk meluahkan isi hati . ad juga yg nk share pengetahuan diaorang dgn para2 blogger yg len . bagu aku, blog ni sbgai satu diari tak berkunci yg aku boley kongsi suka duka,pengalaman, pengetahuan . ok . aku ska berblog . (:

Sunday, 10 July 2011

immpossible

                                           versi maadi jane . baru 11 tahun . bakat besar aku kira

ini versi shontelle . penyanyi asal

lyrics : 

I remember years ago 
Someone told me I should take 
Caution when it comes to love 
I did, I did------- 

And you were strong and I was not 
My illusion, my mistake 
I was careless, I forgot 
I did 

And now when all is done 
There is nothing to say 
You have gone and so effortlessly 
You have won 
You can go ahead tell them 

Tell them all I know now 
Shout it from the roof tops 
Write it on the sky line 
All we had is gone now 

Tell them I was happy 
And my heart is broken 
All my scars are open 
Tell them what I hoped would be 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 

Falling out of love is hard 
Falling for betrayal is worst 
Broken trust and broken hearts 
I know, I know-------- 

Thinking all you need is there 
Building faith on love and words 
Empty promises will wear 
I know, I know-------- 

And now when all is gone 
There is nothing to say 
And if you're done with embarrassing me 
On your own you can go ahead tell them


Tell them all I know now 
Shout it from the roof tops 
Write it on the sky line 
All we had is gone now 

Tell them I was happy 
And my heart is broken 
All my scars are open 
Tell them what I hoped would be 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible! 
Ooh impossible (yeah yeah) 

I remember years ago 
Someone told me I should take 
Caution when it comes to love 
I did 

Tell them all I know now 
Shout it from the roof tops 
Write it on the sky line 
All we had is gone now 

Tell them I was happy 
And my heart is broken 
All my scars are open 
Tell them what I hoped would be 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 
Impossible, impossible 

I remember years ago 
Someone told me I should take 
Caution when it comes to love 
I did..........
p/s : lagu nih bnyak makna, motivasi :)

Saturday, 9 July 2011

layakkah ?

aku pn nak bahagia , mcm org lain . aku pn ada hati
aku pn ad perasaan . 
aku nk rasa bhgia . 
aku dh puas terseksa
aku nak hidup dgn kasih syg
aku nk bahagia mcm org lain . 

Friday, 8 July 2011

BERSIH

            
"esok aku n sepupu2 akan menyertai 
gotong royong memBERSIH rumahh baruu . xsaba . " :)



p/s : short entry, sb aku xnk komen pape
psl BERSIH .

menghitung harii .

menghitung harii, detik demi detik ..

aku menghitung hari untuk satu majlis ..majlis yg paling bersejarah dln fmily aku . n buat kakak aku .. 
16/7/2011 . akan berlangsungnya majlis perkahwinan kakak aku . dlm hati ada excited . tapi ada rasa berat jgkk . hmmm . excited sbb akan dpt abg ipar kot . huhuhu . tp bnyk yg berang sebenarnya . aku nk list kan lahh .

>kakak aku dah akan jadi wife org, xboley laa nk gila2 ngn aku lagi . 
>dh xboleyy nk tdo 1 katil ngn akak aku . 
>xboleyy dh nk cite2 n potpet ngn dye sblm tdo . 
>xboley daa nk men baling2 bantal bila bangun tdo .
>xboleyy dh nk ajak dye g jln2 . 
>xboleyy dah nk pau dye bnyk2 mcm sblm ni . 

ntah knp aku rasa beratt sgt hati bile tggu hari 2 . dye lah satu2ny kakak aku . bile ad mslh, aku akan cite kat dye, bile ad berita gmbira dye org pertama akan taw .hmm .pasni apeee ponn xboleyy . :(
tp xpelah. aku sentiasa doakan kebahagiaan dye dgn pilihan haty dye untuk selamanya .


p/s: kak, kalo mu bace post ni, jgn gelak pulak . ikhlas dari hatii wooo . yg penting, I LOVE YOUU more lahhh . :)

Wednesday, 6 July 2011

interest ke ?

bolasepak memang dh sinonim dgn hidup kia semua . tapi bukan dgn aku dulu . aku dulu mmg xde minat lagsung nak tgk bola ke, nk hfl name pemain mesia aku xingat, ni kan nk hafal name pemain MU,CHELSEA,LOVERPOOL . mmg hampehhh . yg aku taw,david beckham, aidil zafuan& zaquan adha. tu pn aku taw name je. aku mne ade nk amek taw dorg men posisi mane. hahahha . tapi xmustahil lah kan, aku ni prmpuan. tapi sejak piala dunia tahun lepas, aku dh jadi gila bola. ntahh knp . mgkin virus dari ex fasilitator aku kot . dye housemate bestie aku. tiap2 ari kot mase tu dye ckp pasal bol . tp aku still blurr . org tgk bola, bersorak, aku pn bersorak . hahhaaha . tapi minat yg mendalam nk tengok bola berputik masa liga FA baru2 ni . yg TERENGGANU vs KELANTAN tu lah kan . mase tu aku mmg excited nk tgk bola . sampaikan masa daudsu jaringkan gol sendiri tu aku sorang je yg bersorak . terus ayah ngn mak aku gelakkan aku . hahhaha . tp mase tu aku xkire, yg pnting team trggnu dh ad gol, so ad peluang nk jadi juara.  aku pn duk bertepek dpn tv tuh smpai la game hbs . 


minat nk tengok bola dh mkn berkobar2 . nama pemain malysia pn aku dh dpt hafal . tp aku still xtaw posisi dorg, yg aku taw safiq rahim as kapten psukan . hahahaha . MALAYSIA dah dpt pegi pusingan ke 2 kelayakan piala dunia . aku hrp team mesia dpt harumkan nme mesia di persada dunia dgn melayakkan diri ke piala dunia nnti . 


chiyokk2 team mesia . 

p/s : mood  : baru je tgk perlawanan selangor vs perak
yg penting, tgnu naib jihan liga super . 
TERENGGANU NELANGG !!